Här är det senaste om coronaviruset

Coronapandemin har hållit världen i sitt grepp i snart två år. Omikronvarianten har de senaste månaderna fått smittan att slå alla rekord. Längre ner på sidan hittar du aktuell statistik om coronaläget i Sverige och världen.

ANNONS
|

Den 11 mars 2020 klassades covid-19 som en pandemi av WHO. Lördagen den 26 februari 2022 har det gått 718 dagar sedan dess. Följ senaste nytt om coronapandemin i GP:s direktrapportering nedan.

Så påverkade pandemin dödstalen i Sverige: Många har följt den tickande siffran över antalet svenskar som dött med covid-19. Den senaste visar på strax över 17 000 personer. Men hur står vi oss jämfört med andra länder?

Fria Ord: Pandemin är långt ifrån över: Det viktigaste är tydligen att samhället, näringslivet och ekonomin fungerar, skriver C-G Pernbring.

Trots pandemin: Karaokeboom i Göteborg: Mitt i pandemin har en oväntad trend dykt upp i Göteborg – karaoke. Från Melody clubs ”karaoke på steroider” till anrika veteraner som Västerhus och hyrbåsen på Sing sing. GP har tagit tempen på Göteborgs karaokescen.

ANNONS

Missa inte GP:s dokumentär ”Hundra dagar” där vi följer sex personer och hur deras liv påverkades under coronavåren 2020.

Se aktuella siffror över spridningen i Sverige nedan

Källa: Folkhälsomyndigheten

Se aktuella siffror över spridningen i världen nedan

Under fliken "Map" finns en interaktiv världskarta med bekräftade fall, dödsfall och bekräftat tillfrisknade:

Källa: Johns Hopkins university

ANNONS