Här är det senaste om coronaviruset

Coronapandemin har hållit världen i sitt grepp i snart två år. Omikronvarianten har de senaste månaderna fått smittan att slå alla rekord. Längre ner på sidan hittar du aktuell statistik om coronaläget i Sverige och världen.

ANNONS
|

Den 11 mars 2020 klassades covid-19 som en pandemi av WHO. Lördagen den 26 februari 2022 har det gått 718 dagar sedan dess. Följ senaste nytt om coronapandemin i GP:s direktrapportering nedan.

Så påverkade pandemin dödstalen i Sverige: Många har följt den tickande siffran över antalet svenskar som dött med covid-19. Den senaste visar på strax över 17 000 personer. Men hur står vi oss jämfört med andra länder?

Fria Ord: Pandemin är långt ifrån över: Det viktigaste är tydligen att samhället, näringslivet och ekonomin fungerar, skriver C-G Pernbring.

Trots pandemin: Karaokeboom i Göteborg: Mitt i pandemin har en oväntad trend dykt upp i Göteborg – karaoke. Från Melody clubs ”karaoke på steroider” till anrika veteraner som Västerhus och hyrbåsen på Sing sing. GP har tagit tempen på Göteborgs karaokescen.

ANNONS

Missa inte GP:s dokumentär ”Hundra dagar” där vi följer sex personer och hur deras liv påverkades under coronavåren 2020.

Se aktuella siffror över spridningen i Sverige nedan

Källa: Folkhälsomyndigheten

Se aktuella siffror över spridningen i världen nedan

Under fliken "Map" finns en interaktiv världskarta med bekräftade fall, dödsfall och bekräftat tillfrisknade:

Källa: Johns Hopkins university

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS