Grekland: Gratis semester till drabbade turister

Greklands premiärminister Kyriakos Mitsotakis, uppger att samtliga turister som besökt Rhodos i juli och som tvingats fly skogsbränderna erbjuds en veckas lång semester på Rhodos 2024, skriver Reuters.

ANNONS
|

Under juli härjade flera skogsbränder i Grekland. Grekiska myndigheter uppmanade i samband med bränderna till evakuering av flera orter på olika håll i landet, bland annat på öarna Rhodos och Korfu.

Skogsbränderna innebar att flera olika resebolag, bland annat Apollo, Tui och Ving, fick ställa in samtliga resor till de drabbade områdena under en drygt en vecka i juli. I stället flög man ner tomma plan för att hämta hem strandsatta resenärer.

Sammanlagt ska det ha rört sig om mer än 20 000 turister som tillsammans med lokalbefolkningen tvingades fly från hem och hotell, skriver Reuters.

ANNONS

Gratis semester i en vecka

På onsdagen meddelade Kyriakos Mitsotakis, Greklands premiärminister, att alla turister som tvingades avbryta sin semester grund av skogsbränderna kommer att erbjudas en vecka lång semester på Rhodos nästa år – helt gratis. Det rapporterar Reuters.

– För alla som fick avbryta sin semester till följd av bränderna kommer vi tillsammans med lokala myndigheter erbjuda en gratis resa till Rhodos nästa vår eller höst, så att folk kan komma tillbaka och kan njuta av öns naturliga skönhet, säger Kyriakos Mitsotakis.

LÄS MER:Mer än 40 döda efter medelhavsbränderna

LÄS MER:19-åring på Rhodos: "Allt har brunnit ner"

LÄS MER:Efter bränderna: Svenskarna åker till Rhodos igen

ANNONS