Flera poliser har skottskadats under en insats i Charlotte i North Carolina i USA.
Fyra poliser har dött och ytterligare fem har skottskadats under en insats i Charlotte i North Carolina i USA. Bild: Khadejeh Nikouyeh/The Charlotte Observer via AP/TT

Fyra poliser döda efter skottlossning i North Carolina

Fyra poliser har dött efter ett skottdrama i staden Charlotte, North Carolina. Ytterligare fyra poliser skottskadades under insatsen varav en vårdas på sjukhus med livshotande skador.

ANNONS
|

Polisen larmades till ett bostadsområde i staden Charlotte i North Carolina under måndagskvällen svensk tid. Man hade då fått larm om en tidigare dömd person med vapen befann sig i en bostad i området.

– När polisen närmade sig personen öppnade personen eld, säger polisområdeschefen Johnny Jennings under en presskonferens.

Polisen ska då själva ha skjutit mot personen som senare dödförklarades.

– När poliserna närmade sig den personen möttes de av fler skott inifrån bostaden. Efter en lång stunds dödläge kunde vi säkra bostaden och bekräfta att det fanns ytterligare två personer där inne. De båda greps och fördes till polisstationen. Vi försöker nu fastställa exakt vad som hände inne i bostaden, säger Johnny Jennings.

ANNONS

Åtta poliser skadade

Totalt skottskadades åtta poliser under insatsen, varav fyra avled av sina skador. En av de skottskadade poliserna dog på sjukhus under natten.

– I dag är en tragisk dag för staden Charlotte och för poliskåren. I dag förlorade vi flera av våra hjältar. Varje dag när vi sätter på oss uniformen finns det inga garantier för att vi ska komma hem igen. Men vi har många fantastiska män och kvinnor över hela landet som trots detta sätter på sig uniformen varje dag för att se till att våra samhällen är säkra, säger Johnny Jennings.

ANNONS