Fyra döda efter lavin i Frankrike

Fyra personer har omkommit i en lavin i Centralmassivet i södra Frankrike. Ytterligare en person har skadats och två personer är fortfarande saknade, rapporterar franska medier.

ANNONS
|

Det var vid 14-tiden på söndagen som en lavin inträffade i dalen Val d'enfer, en del av Centralmassivet i södra Frankrike. Nio personer, en grupp skidåkare, drogs med i snömassorna, skriver den franska lokaltidningen La Montagne.

Under en räddningsinsats fann man sju av personerna. Fyra av dessa har konstaterats avlidna, en person har skadats och de övriga två ska ha klarat sig utan några skador, enligt La Montagne. Personerna befann sig under ett fyra meter tjockt snölager och kunde lokaliseras tack vare att de var utrustade med detektorer.

Två personer ur skidgruppen är ännu inte funna, men enligt uppgifter till La Montagne hade sökinsatsen avslutats vid halv sex på söndagskvällen. Både militärpolis och ett hundteam från räddningstjänsten har deltagit i insatsen, rapporterar Le Parisien.

ANNONS

Räddningsarbetet har försvårats av nederbörd i området, där laviner annars är ovanliga.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS