Frankrikes justitieminister Éric Dupond-Moretti (mitten) i rättssalen. Arkivbild.
Frankrikes justitieminister Éric Dupond-Moretti (mitten) i rättssalen. Arkivbild. Bild: Christophe Ena/AP/TT

Franske justitieminister frikänd i kändismål

ANNONS

Frankrikes justitieminister Èric Dupond-Moretti har frikänts i en rättegång som rörde intressekonflikter.

Rättegången var pinsam för både justitieministern och den franska regeringen då det var första gången i modern tid som en sittande justitieminister ställdes inför rätta för misstänkta brott under ämbetsperioden.

Den tidigare stjärnadvokaten Dupond-Moretti åtalades för att ha utnyttjat sin ställning för att göra upp med motståndare från tiden som jurist. Justitieministern anklagades bland annat för att ha beordrat en granskning av domare som i sin tur gett klartecken till rättslig granskning av Dupond-Moretti.

Justitieministern frikändes helt av den specialdomstol som granskar misstänkta brott utförda av en regering eller dess ministrar.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS