Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich måste sitta kvar i ryskt förvar åtminstone till slutet av januari, enligt ett beslut i rysk domstol. Han greps i mars i år anklagad för spioneri. Arkivbild.
Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich måste sitta kvar i ryskt förvar åtminstone till slutet av januari, enligt ett beslut i rysk domstol. Han greps i mars i år anklagad för spioneri. Arkivbild. Bild: Alexander Zemlianichenko/AP/TT

Förlängt ryskt förvar för amerikansk reporter

ANNONS

Amerikanska Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich ska hållas kvar i fängsligt förvar i Ryssland åtminstone till den 30 januari nästa år, enligt ett domstolsbeslut som ryska medier rapporterar om.

Gershkovich greps i mars i år under en reportageresa till Jekaterinenburg, anklagad för spioneri. Den ryska federala säkerhetstjänsten påstod att han agerade på USA:s vägnar för att samla information om ryska statshemligheter om verksamheten i ett företag i försvarsindustrin.

Gershkovich och ledningen för hans tidning nekar till anklagelserna och USA:s regering hävdar att reportern har fängslats utan laglig grund. Gershkovich är den förste amerikanske reporter som anklagas för spioneri i Ryssland sedan 1986.

ANNONS

Ryssland har på senare år gripit och låst in några amerikanska medborgare för att sedan använda dem som påtryckningsmedel, förhandlingskort och utväxlingar av personer som hålls i USA.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS