Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich måste sitta kvar i ryskt förvar åtminstone till slutet av januari, enligt ett beslut i rysk domstol. Han greps i mars i år anklagad för spioneri. Arkivbild.
Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich måste sitta kvar i ryskt förvar åtminstone till slutet av januari, enligt ett beslut i rysk domstol. Han greps i mars i år anklagad för spioneri. Arkivbild. Bild: Alexander Zemlianichenko/AP/TT

Förlängt ryskt förvar för amerikansk reporter

ANNONS

Amerikanska Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich ska hållas kvar i fängsligt förvar i Ryssland åtminstone till den 30 januari nästa år, enligt ett domstolsbeslut som ryska medier rapporterar om.

Gershkovich greps i mars i år under en reportageresa till Jekaterinenburg, anklagad för spioneri. Den ryska federala säkerhetstjänsten påstod att han agerade på USA:s vägnar för att samla information om ryska statshemligheter om verksamheten i ett företag i försvarsindustrin.

Gershkovich och ledningen för hans tidning nekar till anklagelserna och USA:s regering hävdar att reportern har fängslats utan laglig grund. Gershkovich är den förste amerikanske reporter som anklagas för spioneri i Ryssland sedan 1986.

ANNONS

Ryssland har på senare år gripit och låst in några amerikanska medborgare för att sedan använda dem som påtryckningsmedel, förhandlingskort och utväxlingar av personer som hålls i USA.

ANNONS