Fordon exploderade på bro vid Niagarafallen

Ett fordon exploderade på en bro som går mellan USA och Kanada på onsdagen. Två personer uppges ha dött och en gränsvakt skadats, rapporterar New York Times.

ANNONS
|

Bilen färdades på bron Rainbow bridge, som löper mellan New York i USA och Ontario i Kanada, när den exploderade, rapporterar flera amerikanska medier.

Två personer som färdades i bilen ska ha dött i explosionen och en gränsvakt ska ha skadats, rapporterar New York Times och hänvisar till poliskällor.

Alla fyra internationella gränsövergångar mellan USA och Kanada i västra New York stängdes på onsdagen. Vid 23-tiden, svensk tid, hade tre av fyra broar öppnats upp igen, rapporterar Reuters.

FBI utreder händelsen

Explosionen ska ha skett vid en kontrollstation på bron, och FBI var under kvällen på plats för att utreda händelsen.

ANNONS

”FBI samarbetar med lokala, statliga och federala brottsutredande myndigheter i den här utredningen. Situationen är i nuläget mycket osäker och därför kan vi inte ge några vidare kommentarer”, skriver FBI i ett uttalande.

Vid 23-tiden, svensk tid, uppgav New Yorks guvernör Kathy Hochul att det i nuläget inte finns några tecken på att det rör sig om ett terrordåd.

– Det var en fruktansvärd explosion och utredningen kommer att pågå i flera dagar, säger Kathy Hochul i ett uttalande.

ANNONS