Fallet med de 13 undernärda och inspärrade barnen har väckt ett stort medieintresse i Kalifornien. Polisen har under veckan genomfört en omfattande husrannsakan i villan där familjen bott sedan 2014.
Fallet med de 13 undernärda och inspärrade barnen har väckt ett stort medieintresse i Kalifornien. Polisen har under veckan genomfört en omfattande husrannsakan i villan där familjen bott sedan 2014.

Föräldrar vanskötte och misshandlade sina 13 barn

De slog sina barn rutinmässigt, lät dem inte duscha eller äta sig mätta och de fick aldrig gå till tandläkaren. Nu riskerar föräldraparet i Kalifornien 94 års fängelse.

ANNONS
|

David och Louise Turpin, 57 respektive 49 år gamla, har ställts inför en domstol där de delgivits misstankar om tortyr, olaga frihetsberövande och övergrepp mot sina minderåriga och vuxna barn. Fadern David Turpin har också delgivits misstanke om oanständig handling mot ett barn.

Paret greps i söndags efter den makabra upptäckten i Perris, drygt tio mil öster om Los Angeles. Det hela uppdagades sedan en utmärglad 17-åring lyckats fly och slå larm. Poliserna som kom till platsen hittade flickans tolv syskon i åldrarna 2 till 29 år, några av dem fastkedjade i sina sängar.

ANNONS

Fick inte duscha

Efteråt har 17-åringen berättat att hon och syskonen planerat flykten i två års tid.

Åklagaren Mike Hestrin sade vid en presskonferens före domstolsförhandlingen att barnen misshandlats rutinmässigt, bara tillåtits att duscha en gång om året och aldrig fått besöka en tandläkare, rapporterar ABC News.

Föräldrarna har straffat barnen genom att binda fast dem, först med rep men senare med kedjor och hänglås. Bestraffningen kan ha pågått i veckor eller månader i taget, och de släpptes inte ut ens för att gå på toaletten, enligt Hestrin.

Kraftigt undernärda

Barnen tilläts inte ha några leksaker, även om många leksaker i originalförpackningar hittades i huset. De var också kraftigt undernärda. Den äldsta dottern, 29 år, vägde bara 37 kilo. Ett av barnen, en tolvåring, vägde som en genomsnittlig sjuåring. Samtliga vårdas nu på sjukhus.

Många frågar sig hur missförhållandena har kunnat fortgå utan upptäckt. Enligt åklagaren har de eskalerat efter flytten från Texas 2014. Barnen har av allt att döma fått hemundervisning, vilket gjort det lättare att dölja missförhållandena. Skolmyndigheterna har en skola registrerad på hemadressen, med David Turpin som rektor.

Båda föräldrarna nekar till anklagelserna, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

TT-Reuters

ANNONS