Deltas flygplan var påväg till Detroit när de fick vända tillbaka till Amsterdam. Anledningen var att en man tagit med sig rutten fisk ombord i handbagaget.
Deltas flygplan var påväg till Detroit när de fick vända tillbaka till Amsterdam. Anledningen var att en man tagit med sig rutten fisk ombord i handbagaget. Bild: Charles Rex Arbogast

Flyg tvingades vända efter att maskar hittats i kabinväska

Ett flygplan påväg från Amsterdam till Detroit tvingades vända efter att en passagerare uppgetts ha tagit med sig rutten fisk ombord på planet.

ANNONS

Det var när maskar började regna ner från hatthyllan ner på passagerare som satt under som man upptäckte fisken i en mans handbagage, inrullad i tidningspapper.

När mannen, som väskan tillhörde, erkände att fisken var hans tog kabinpersonalen iväg den och piloten ropade ut i högtalaren att planet skulle åka tillbaka till flygplatsen i Amsterdam.

Flygbolaget: ” Planet togs ur tjänst”

I ett uttalande till tv-kanalen Fox 2 säger flygbolaget Delta:

”Deras resa avbröts på grund av en felaktigt packad handbagageväska. Planet återvände till gaten och passagerarna placerades på nästa tillgängliga flyg. Planet togs ur tjänst för rengöring.”

The Independent skriver att passagerarna erbjöds kompensation av flygbolaget i form av 8 000 flygmil, kompensation för hotellrum samt en måltidscheck på 30 dollar om de var försenade över natten.

ANNONS

LÄS MER:Brittiska småföretagare hårt pressade efter brexit

LÄS MER:På uppdrag med Tullverket – mot brotten på Landvetter flygplats

LÄS MER:Expert: Farligaste situationen sedan Arabiska våren

ANNONS