Flera skadade efter knivdåd i Ryssland

Sju personer har skadats efter att en man attackerat folk med kniv i den ryska staden Surgut enligt TT. Knivmannen sköts av polisen.

ANNONS
|

Mannen som slumpmässigt ska ha valt sina offer sköts till döds av polisen på plats. Detta ska ha skett klockan 11.20 lokal tid. Mannen ha knivskurit människor längs en av stadens Surguts huvudgator.

De sju skadade personerna ska ha förts till sjukhus. Två av de attackerade ska vara i kritiskt tillstånd uppger nyhetskällan RIA Novosti. Enligt den ryska tidningen så ska gärningsmannen varit maskerad. Myndigheter undersöker om mannen har haft psykiska problem samt utreder på plats.

Inga terrormotiv

Polisen tror sig ha identifierat mannen. Att det skulle ha funnits ett terrormotiv är inte den ryska polisens huvudspår.

Surgut är en stad med över 300 000 invånare i regionen Chantien-Mansien och ligger vid floden Ob. Chantien-Mansien är en av de viktigaste ekonomiska regionerna i Ryssland. Runt hälften av hela landets olja produceras här. Surgut är en snabbt växande stad. Befolkningen har ökat med ungefär en tredjedel bara de senaste 25 åren.

ANNONS
ANNONS