EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen i EU-parlamentet i Strasbourg på tisdagen.
EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen i EU-parlamentet i Strasbourg på tisdagen. Bild: Jean-Francois Badias/AP/TT

Fler EU-miljarder till Kiev

ANNONS

EU fyller på med ytterligare 2,5 miljarder euro till Ukraina. Därmed har unionen totalt fört över 6,7 miljarder till det krigshärjade landet under 2022.

Ännu mer är dessutom på väg för nästa år, då EU-kommissionen nyligen lagt förslag om att överföra totalt 18 miljarder euro – över 200 miljarder svenska kronor – i regelbundna sändningar under nästa år.

"För skyndsamma reparationer och en snabb återhämtning som leder till ett framgångsrikt återuppbyggande. Vi kommer att stötta Ukraina så länge som det krävs", skriver kommissionsordförande Ursula von der Leyen på Twitter.

Utöver tisdagens pengar räknar kommissionen med att även föra över ytterligare 500 miljoner euro i december.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS