Explosionsrisk efter brand i Oslo – tunnelbana stoppades

Det rådde explosionsrisk efter en brand i en container i Oslo under onsdagen, rapporterade VG. Tunnelbanan stoppades och invånare uppmanades att hålla fönster och dörrar stängda, skrev polisen. Sedan 13.30 finns längre ingen explosionsrisk.

ANNONS
|

Det var vid lunchtid på onsdagen som polisen fick in en anmälan om att det brann på en byggarbetsplats vid Blindern i Oslo.

Polisen meddelade senare att det brann i en container och att det fanns risk för en explosion.

För VG berättade vakthavande befäl vid Oslos räddningstjänst Lars Lindal att det rörde sig om en container som innehöll propan.

Han berättade att det också stod ytterligare en container bredvid den container som brann och att den innehöll diesel.

Upphäver säkerhetsavståndet

Av det skälet avvaktade räddningstjänsten med att skicka personal till platsen.

– På grund av eventuell explosionsfara från containern drar vi tillbaka våra besättningar på säkert avstånd, skriver brandförsvaret på sin sida på X.

ANNONS

Med anledning av branden stängdes även tunnelbanan i området av och polisen bad boende på Bukkene Bruse vei att hålla fönster och dörrar stängda.

Vid 13.30-tiden uppdaterade brandförsvaret lägesrapporten och förklarade att de då hade undersökt den aktuella containern med en drönare.

– Det visade sig att den inte innehöll någon explosionsfarlig gas. Därmed upphäver vi säkerhetsavståndet och går över i eftersläckningsfas, skrev brandförsvaret på X enligt VG.

LÄS MER:SAS-plan i ny flygplanskrock i Oslo

LÄS MER:Krock mellan två flyg i Oslo

LÄS MER:Narkotikabeslag utan motstycke – över elva ton

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS