Utanför EU-kommissionen, AP/TT
Utanför EU-kommissionen, AP/TT Bild: Yves Logghe/AP/T

EU förtydligar biståndsbesked – nödhjälp ges

ANNONS
|

EU bromsar utbetalningar av palestinskt utvecklingsstöd för en översyn. Men stoppet kommer inte att hejda det nuvarande humanitära stödet till palestinier, meddelar EU-kommissionen i ett pressmeddelande på måndagskvällen.

Kommissionärens besked kommer efter att EU-kommissionären Olivér Várhelyi tidigare på måndagen meddelade att alla betalningar till palestinier skulle ställas in – och det sena pressmeddelandet ska tolkas som ett förtydligande.

Syftet med översynen är enligt EU-kommissionen att säkerställa att ingen EU-finansiering går till Hamas-stödda projekt, som "gör det möjligt för någon terroristorganisation att utföra attacker mot Israel".

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS