Ensam påve firar påsk

Svagt upplyst av marschaller och facklor låg den mörka Petersplatsen ödsligt tom framför påve Franciskus när han högtidlighöll långfredagen.

ANNONS
|

Det traditionstyngda påskfirandet i Vatikanen hålls i år helt utan publik på grund av coronapandemin, som slagit särskilt hårt mot Italien.

Bredvid påven på podiet under långfredagens ceremoni fanns dock fem fångar från den hårt drabbade italienska staden Padua, samt fem av Vatikanens läkare och sjuksköterskor. Deras närvaro var en hyllning till alla som har fallit offer för covid-19.

Sedan coronaviruset slog sina klor i Italien, där mikrostaten Vatikanen är insprängd i huvudstaden Rom, kommunicerar den 83-årige påven med världens 1,3 miljarder katoliker via webbsändningar.

Påve Franciskus uppe på podiet.
Påve Franciskus uppe på podiet. Bild: Andrew Medichini
Det traditionstyngda påskfirandet i Vatikanen hålls i år helt utan publik på grund av coronapandemin.
Det traditionstyngda påskfirandet i Vatikanen hålls i år helt utan publik på grund av coronapandemin. Bild: Andrew Medichini
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS