Israels premiärminister Benjamin Netanyahu. Arkivbild.
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu. Arkivbild. Bild: Menahem Kahana/AP/TT

Efter våldsamheterna – Netanyahu vill deportera

ANNONS
|

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu vill att de eritreanska migranter som var inblandade i lördagens våldsamma sammandrabbning i Tel Aviv omedelbart ska deporteras.

Landet överväger att deportera 1 000 eritreaner, enligt premiärministern.

Netanyahus uttalande kommer dagen efter att hundratals anhängare till den eritreanska regimen och oppositionella landsmän drabbade samman. Över 160 personer rapporteras ha skadats i konfrontationerna.

– Vi vill ha skarpa åtgärder mot upprorsmakarna, däribland omedelbar deportering av dem som deltog, sade Netanyahu under ett extrainkallat regeringsmöte.

Han begärde då att ministrarna skulle presentera planer "för avlägsnandet av alla andra illegala infiltratörer".

Israel kan inte enligt internationell rätt tvångsförflytta migranter tillbaka till ett land där deras liv eller frihet riskeras. Netanyahu sade på söndagen att han inte tror att det skulle vara något problem att deportera anhängare till den eritreanska regimen.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS