Efter koranbränningarna – Iran kallar Sverige och Danmarks diplomater till möte

Under söndagen har Iran kallat Sveriges och Danmarks högsta diplomater i Teheran till ett möte, skriver Reuters. Anledningen är koranbränningarna som har ägt rum i länderna.

ANNONS
|

Den senaste tidens skändningar av koranen i Sverige och Danmark har inte tagits emot väl i den muslimska världen. Nu har svenska och danska diplomater i Irans huvudstad Teheran blivit kallade till ett möte.

Både den svenska och danska regeringen har tagit avstånd från koranbränningarna men den iranska regimen lägger trots det ansvaret på ländernas regeringar.

”Iran lägger det fulla ansvaret för vanhelgandet av den heliga koranen och dess allvarliga återverkningar på den svenska och danska regeringen”, säger det iranska utrikesministeriet, enligt Reuters.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS