Donald Trump: ”Jag är coronavaccinets fader”

Den snabba vaccineringen beskrivs som Joe Bidens hittills största framgång som president. Men hans företrädare Donald Trump anser att det hela är hans förtjänst.
– Om inte jag hade varit president hade vi inte haft något vaccin, säger han i en intervju med Fox News.

ANNONS
|

USA:s snabba utrullning av coronavaccinet beskrivs som Joe Bidens hittills största framgång som president – något han själv påpekade i det tal på onsdagen som markerade hans första hundra dagar i Vita huset.

Över 200 miljoner amerikaner har fått sin första vaccindos. Det är dubbelt så många som i den plan som Biden lanserade i början av året.

LÄS MER:Raseri efter video där NRA-chef skjuter en elefant

Men hans politiska motståndare är inte så sugna på att ge honom äran. Republikanerna menar att det var Donald Trump som satte bollen i rullning och att Biden nu bara kan fortsätta på den väg som redan var upptrampad.

Och nu har den förre presidenten själv gått ut och vädrat sin åsikt i frågan. I en intervju med Fox News kallar Donald Trump sig själv för ”coronavaccinets fader”

ANNONS

– Om inte jag hade varit president hade vi inte haft något vaccin, säger han i intervjun med Fox News.

Trump hade inte mycket gott att säga om efterträdaren. Han varnade för att USA inom kort kommer styras av Kina om inga drastiska förändringar görs kring hur landet styrs.

Han hintade också om att han kanske ställer upp i presidentvalet 2024.

– Ha mod, det kommer att hända. Vi kommer få ordning på det här. Jag är med er, säger han riktat till sina supportrar.

ANNONS