Republikanen och expresidenten Donald Trump fotograferad vid ett kampanjmöte i Ohio tidigare i mars. Arkivbild.
Republikanen och expresidenten Donald Trump fotograferad vid ett kampanjmöte i Ohio tidigare i mars. Arkivbild. Bild: Meg Kinnard/AP/TT

Domstol sänker Trumps borgenssumma

Donald Trumps borgenssumma sänks.
Expresidenten behöver "bara" betala 175 miljoner dollar – och han har tio dagar på sig.
På sociala medier skriver Trump att han accepterar domen.

ANNONS

Donald Trump dömdes i det civilrättsliga bedrägerimålet till att betala 464 miljoner dollar, motsvarande cirka 5 miljarder kronor, i böter. På måndagen, när deadline för att betala samma summa i borgen var, meddelade överklagandedomstolen på Manhattan att beloppet sänks till 175 miljoner dollar, motsvarande 1,8 miljarder kronor.

Domen kan ses som en seger för Trump.

På sitt egen sociala plattform, Truth Social, skriver Trump att han accepterar domen och att han har tillgångar i form av kontanter och värdepapper.

77-årige Trump har nu tio dagar på sig att betala borgenssumman. Gör han inte det riskerar han utmätning av Letitia James, chef för New Yorks justitiedepartement och agerande åklagare.

ANNONS

Innan det nya beskedet lade Trump ut ett långt inlägg på Truth Social, där han kallade åklagaren för korrupt och där han hävdade att president Joe Biden ligger bakom domaren.

Det var den 16 februari som domstolen på Manhattan slog fast att Trump, hans söner och andra chefer har övervärderat sina fastigheter för att få billigare lån och därmed skattelättnader.

ANNONS