Joe Kennedy gav Demokraternas svar på USA:s president Donald Trumps tal till nationen.
Joe Kennedy gav Demokraternas svar på USA:s president Donald Trumps tal till nationen.

Demokraternas svar: Viker inte för mobbare

Joseph "Joe" Kennedy riktade sig till USA:s papperslösa invandrare när han gav Demokraternas svar på Donald Trumps tal till nationen. Den 37-årige kongressledamoten stämplade indirekt presidenten som mobbare.

ANNONS
|

- Mobbare kan få in ett slag, de kan efterlämna ärr, men de har aldrig i USA:s historia lyckats mäta sig med styrkan och andan hos ett folk som enas i försvaret av sin framtid, sade Joe Kennedy när han talade i en gymnasieskola i Massachusetts, utan att nämna Donald Trump vid namn, rapporterar CNN.

ANNONS

Pratade spanska

Joe Kennedy, släkting till den mördade presidenten JohnFKennedy, anklagade Trumps regering för att inte behandla alla amerikaner jämlikt.

- Deras handlingar står i strid med vårt främsta amerikanska ideal, tron på att alla är värdefulla, att alla är jämlika och att alla räknas, säger han.

Den 37-årige demokraten bytte språk från engelska till spanska när han vände sig till så kallade "dreamers", de omkring 800000 personer som kommit papperslösa till USA som barn och nu hotas av utvisning om inte Demokraterna och Republikanerna når en uppgörelse inom den kommande månaden.

- Ni är en del av vår berättelse. Vi kommer att kämpa för er, vi kommer inte att överge er, säger Kennedy, enligt The New York Times.

"Var hoppfulla"

Demokraternas gruppledare i representanthuset, Nancy Pelosi, säger att Kennedy fick uppgiften att tala för partiets räkning eftersom hans person står i stark kontrast till Trump. Kennedy har hittills gjort sig känd som förespråkare för en progressiv socialpolitik och för att ge den amerikanska underklassen en röst, skriver NYT.

ANNONS

- Damer och herrar, var hoppfulla. Nationens tillstånd är hoppfullt, motståndskraftigt, ihärdigt, säger Kennedy.

TT

Fakta: Joseph "Joe" Kennedy

Demokraten Joseph "Joe" Kennedy är sonson till USA:s tidigare justitieminister Robert F Kennedy som mördades 1968 under sin presidentvalskampanj. Robert F Kennedy var i sin tur bror till president John F Kennedy som mördades 1963.

Joe Kennedy är inne på sin tredje mandatperiod i representanthuset där han representerar väljarna i en stor del av Massachusetts.

Källa: New York Times

ANNONS