Presidentkandidaterna i debatten som hölls den 29 september.
Presidentkandidaterna i debatten som hölls den 29 september. Bild: Patrick Semansky/AP/TT

Debatt mellan Trump och Biden ställs in

ANNONS

Den planerade debatten mellan de amerikanska presidentkandidaterna Donald Trump och Joe Biden den 15 oktober ställs in. Det meddelar den kommission som ansvarar för evenemanget.

Debatten skulle hållas digitalt som en försiktighetsåtgärd sedan president Trump testat positivt för covid-19. Men han har sagt att han vägrar vara med på en debatt på nätet. Biden har i sin tur meddelat att han inte tänker möta sin motståndare öga mot öga om han fortfarande har coronaviruset i kroppen.

Debatterna har varit ett stående inslag i amerikanska presidentval sedan 1976. Och sedan år 2000 är det standard att det hålls tre stycken när valkampanjerna närmar sig sitt slut. Men i år blir det alltså bara två. En har redan hållits och den sista är planerad till den 22 oktober i Nashville.

ANNONS

USA går till val den 3 november.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS