De dog i attacken i Manchester

Minst 22 människor dog i självmordsattacken i Manchester. Saffie Rose Roussos, 8, är en av de första namngivna offren efter attentatet vid Ariana Grande-konserten. – Hon var älskad av alla och hennes värme och vänlighet kommer att bli ihågkommen för evigt, säger hennes klassföreståndare Chris Upton till The Guardian.

ANNONS
|

Storbritannien och världenär i vrede, chock och sorg efter måndagens blodiga bombdåd vid Manchester Arena i samband medpopstjärnan Ariana Grandes spelning under måndagskvällen.Av de 22 konstaterade dödsoffren är flera barn. Ett av offren är en polis som var ledig vid tillfället för attacken, enligt BBC.

Hittills har 14 av offren blivit namngivna.

Georgina Callander, 18

BILD: BBC

Den första omkomna personen som namngavs efter attacken var den 18-åriga kvinnan Georgina Callander. Innan konserten hade Georgina Callander skrivit på twittertill idolen Ariana Grande om hurpeppad hon var för inför hennes konsert dagen därpå.

"SÅ TAGGAD ATT FÅ TRÄFFA DIG I MORGON", skrev hon.

ANNONS

Georgina Callander komfrån stadenTarleton öster om Manchester ochstuderade andra året på

För två år sedan tog hon också en selfie med sin idol som hon la ut på sitt Instagramkonto - en bild som bland andra brittiskaBBChar publicerat.

Ariana Grande utryckte själv sin sorg efter attentatetpå Twitter vid 5-tiden natt.

Evening Standardhar pratat med en av den unga kvinnansanhöriga som uppger att Georgina Callander dog på sjukhus under måndagsnatten med sin mamma vakande bredvid sig.

Förutom vänner och anhöriga sörjs 18-åringen även av personalen och studiekamraterna påRunshaw College där hon studerade.

"Det är med stort sorg som vi förstår att en av personerna som förlorade livet i måndagens attack i Manchester är en av våra studenter påRunshaw College. Våra djupaste sympatier, tankar och böner går till Georginas vänner, familj och alla som berörs av den här förlusten", skriver skolan i ett uttalande på Facebook och Twitter.

Skolan skriver också att de kommer att erbjuda allt tänkbart stöd till den unga kvinnans anhöriga, vänner och sina studenter.

Saffie Rose Roussos, 8

BILD: BBC

Någon timme efter att det blev känt att Georgina Callander var ett av offren rapporteradeThe Guardianatt en annan av de omkomna är den åttaåriga flickan Saffie Rose Roussos som precis som Georgina kom från staden Tarleton.

ANNONS

Flickan var enligt tidningen på konserten tillsammans medsin mamma och syster som senare anträffades skadade på olika sjukhus.

"Saffie var helt enkelt en vacker liten flicka på alla tänkbara sätt. Hon var älskad av alla och hennes värme och vänlighet kommer att bli ihågkommen för evigt, säger hennes klassföreståndare Chris Upton till The Guardian.

Olivia Campbell, 15

BILD: BBC

15-åriga Olivia Campbells död tillkännagavs av flickans mamma på Facebook under natten.

"Min dyrbara och underbara flicka Olivia Campbell togs alldeles för tidigt för att gå och sjunga med änglarna och fortsätta le, mamma älskar dig så mycket", skriver hon på Facebook.

John Atkinson, 28

BILD: BBC

John Atkinson från Radcliffe utanför Manchester är det fjärde offret som har bekräftats död efter attacken. 28-åringens vänner har startat en insamling till stöd för familjen.

"En sann gentleman. Vila i frid John, våra tankar och böner är med din familj och alla andra offer som drabbats av den här tragedin", skriver vännerna bakom insamlingen, enligt BBC.

Kelly Brewster, 32

BILD: BBC

Kelly Brewster, 32, som dog i attacken har hyllats i brittiska medier. Hon besökte konserten med sin syster och sin systerdotter och enligt anhöriga blev hennes kropp ett sköld för systerdottern vid explosionen. Hennes död har bekräftats av familjen.

Kelly Brewsters partner skrev på Facebook: "Kelly var verkligen så¨lycklig som hon någonsin hade kunnat vara och vi hade så många planer tillsammans."

ANNONS

Martyn Hett, 29

BILD: BBC

Martyn Hett var på konserten med sin vän när de kom ifrån varandra.

Martyn Hetts partner skrev på Twitter: "Vi fick nyheten i går natt att vår underbart ikoniska och vackra Martyn inte överlevde".

"Han lämnade världen på samma sätt som han levde, i händelsernas centrum".

Angelika och Marcin Klis

BILD: BBC

På onsdagen bekräftades också att två polska medborgare dödats i attacken. Nu bekräftar BBCatt de döda är paret Angelika och Marcin Klis – polacker bosatta i York i Storbritannien. Bilden ovan är tagen strax innan paret skulle hämta sina döttrar på konserten.

Bilden delades på Facebook av deras 20-åriga dotter, en student på universitetet i York, som skrev:

"Någon som är på en säker plats eller ett sjukhus i Manchester, om någon ser mina föräldrar snälla låt mig veta då de är saknas ända sedan attacken".

Polens utrikesminister, Witold Waszczykowski, sade enligt BBC:

"Föräldrarna kom efter konserten för att hämta sina döttrar och olyckligtvis nog har vi fått informationen att de är döda".

Nell Jones, 14

BILD: BBC

En lärare från en skola i Cheshire i Storbritannien har gått ut med att en av lärarens elever, 14-åriga Nell Jones, har dött i attacken.

Enligt rektorn på skolan har familjen letat efter flickan efter attacken i hopp om att de skulle hitta henne på sjukhuset.

ANNONS

Jane Tweddle-Taylor, 51

BILD: BBC

Jane Tweddle-Taylor åkte till arenan med en vän för att plocka upp vännens dotter. Hon var receptionist på en skola och beskrivs av rekotrn som sprudlande, snäll, välkomnande, rolig och generös

Sorrell Leczkowski, 14

BILD: BBC

Sorrell Leczkowski från Leeds ska ha befunnit sig vid Manchester Arena med sin familj för att hämta sin syster, som var på konserten,berättar BBC.

14-åriga Sorrell dödades i explosionen och både hennes mamma och mormor vårdas för kritiska skador på sjukhus. Systern, som var på konserten, skadades inte.

Michelle Kiss

BILD: BBC

Michelle Kiss har beskrivits som en älskad mamma, fru, dotter och syster. I ett uttalande säger familjen: "Familjen var allt för Michelle och vi är förkrossade. Hon har tagits ifrån oss på det värsta tänkbara viset".

Alison Howe, 45 – Lisa Lees, 47

Bland offren finns också Alison Howe, 45, och Lisa Lees, 47, som väntade på sina tonårsdöttrar, skriverThe Telegraph. De båda kvinnorna ska ha väntat i foajén när bomben exploderade. De båda döttrarna, som båda är 15 år gamla, tros vara i säkerhet.

Alison Howes svärson skrev på Facebook: "De tog en omsorgsfull vacker mamma och svärmamma bort från oss alla och hon var fantastisk mot oss alla".

Många ännu inte identifierade

På onsdagen bekräftades också att två polska medborgare dödats i attacken. Enligt Polens utrikesminister, Witold Waszczykowski, väntade de på sina döttrar utanför arenan.

ANNONS

Måndagens attack har fördömts av ledare överhela världen. Polisen misstänker att attacken genomfördes av en självmordsbombare. Vid attentatsplatsen har polisen bland annat beslagtagitspikar och muttrar som tros ha placerat i en hemmagjord bomb.

Theresa May: "Riktade medvetet in sig på oskyldiga"

Storbritanniens premiärministern Theresa May har efter attentatetuppgett att alla attacker motcivila är fega - men att attentatet i Manchester skiljer sig från mängden då det riktat sig mot en konsertdär många unga och barn befann sig.

– Det riktade medvetet in sig på oskyldiga och försvarslösa barn och ungdomar som borde ha fått uppleva en av sina mest minnesvärda kvällar i livet. Låt oss minnas dem som dog och hylla de som hjälpte till, trygga i förvissningen om att terroristerna aldrig kommer att vinna. Och att våra värderingar, vårt land och vårt sätt att leva alltid kommer att bestå, saTheresa May i ett uttalande under tisdagsförmiddagen.

Under den tidiga tisdagseftermiddagen rapporterade nyhetsbyrån AFP att terrororganisationen IS tagit på sig attentatet via sin officiella propagandakanal al-Amaq.

Enligt al-Lmaq ska bomben som utlöstes ha placerat i arenan innan själva konserten.

Brittisk polis meddelade tidigt på tisdagen att en misstänkt självmordsbombare dog i samband med attentatet. Polisen utreder nu om det handlar om en så kallad ensamvarg eller om personen tillhör en större terrorcell. Under dagen harflera personergripits misstänkta för inblandning i dådet.

ANNONS
ANNONS