Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Daniel Morel/TT

Coronautbrott på världens största kryssningsfartyg

Smittotalen i Florida är de högsta sedan pandemin började, och samtidigt kryssar lyxfärjor med smittade turister runt i Karibien, rapporterar Miami Herald. Inom loppet av en vecka har tre av Carnival Cruises stora kryssningsfartyg drabbats av coronautbrott.

ANNONS
|

I måndags testade 48 personer positivt för covid-19 på världens största kryssningsfartyg, The Symphony of the Seas. Fartyget rymmer flera tusentals passagerare.

Trots krav på både vaccinpass och testning innan passagerarna går ombord på fartygen har fler fartyg under veckan drabbats av utbrott, och under söndagen bekräftades ett tredje utbrott på ett av Carnival Cruises fartyg. Fartyget har omkring 3 600 personer ombord och lämnade Miami i lördags.

Kommunikatörer från företaget vill inte bekräfta hur många som smittats, men säger att det ska röra sig om ”ett fåtal”.

Enligt en passagerare ombord, Ashley Peterson, ska det röra sig om minst hundra smittade personer, och beskriver för The Washington Post att det är ett ”superspridarevent”.

ANNONS

Med anledning av utbrotten har de stora lyxkryssarna blivit portade från flera hamnar, och enligt företaget har man själv valt att inte lägga till för att belasta den karibiska sjukvården.

Isoleras i hytterna – får gratis bingo

De passagerare som testat positivt isoleras i sina hytter, men i övrigt ska personalen låtsas som att ingenting särskilt har hänt, enligt passageraren Ashley Peterson.

Eftersom inga passagerare får gå i land, vare sig de är smittade eller inte, så kompenseras de med 100 dollar var att spendera ombord – och ett gratis bingo-spel.

Högsta vinsten?

En ny kryssning.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS