Donald Trump (till vänster), medan hans advokat Todd Blanche korsförhör vittnet Michael Cohen.
Donald Trump (till vänster), medan hans advokat Todd Blanche korsförhör vittnet Michael Cohen. Bild: Elizabeth Williams/AP/TT

Cohen: Jag stal från Trumps bolag

Michael Cohen, som varit fixare åt USA:s förre president Donald Trump, erkänner att han har stulit tiotusentals dollar från Trumps företag.

ANNONS

På måndagen fortsatte förhandlingarna i rättegången i New York mot Donald Trump. Återigen satt den tidigare advokaten Michael Cohen i vittnesbåset. Hans vittnesmål har pågått under flera dagar.

Cohen betalade ur egen ficka ett stort belopp till porrskådespelaren Stormy Daniels för att hon skulle hålla tyst om en påstådd sexuell relation med Trump. Rättegången rör misstankar om att Trump försökt att dölja affären genom bedrägligt beteende.

Redan i förra veckan gick Trumps advokater till hårt angrepp mot Cohen. Han målades ut som en missnöjd före detta anställd som ville hämnas på den forna uppdragsgivaren.

Attackerna mot Cohens trovärdighet fortsatte under måndagen. Cohen erkände att han vid ett tillfälle fått 50 000 dollar, motsvarande drygt 530 000 kronor, av Trump Organization för att betala en räkning till ett teknikföretag. Men Cohen betalade bara 20 000 dollar till företaget, resten behöll han.

ANNONS

Han säger att han stal från Trump Organization efter att hans bonus sänkts.

Cohen var det sista vittne som kallades av åklagarsidan och nu är det försvarets tur. Hittills har försvaret kallat två vittnen. Det är fortfarande oklart om Donald Trump själv kommer att vittna.

Fakta: Rättegången mot Donald Trump

Rättegången på Manhattan i New York handlar om att Trump anklagas för att ha beordrat utbetalningar till personer som hotade att gå ut med känslig information om honom i samband med presidentvalskampanjen 2016, något som beskrivs som hyschpengar.

Betalningarna ska ha bokförts som juridiska utgifter, vilket kan vara ett brott mot New Yorks kampanjfinansieringslagar och utgöra skattebrott samt försök att påverka valutgången.

Källor: Nyhetsbyråerna AP och AFP

ANNONS