Carlsberg lämnar Ryssland.
Carlsberg lämnar Ryssland. Bild: Janerik Henriksson/TT

Carlsberg säljer sin ryska verksamhet

Carlsberg säljer sin verksamhet i Ryssland. ”Det är en väldigt viktig milstolpe”, säger vd:n Cees ’t Hart i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

För ett tag sedan tog Kiev School of Economics fram en lista över företag med verksamhet i Ryssland. Bland dessa listades Mondelez, bolaget som äger exempelvis Marabou.

Också den danska bryggerikoncernen Carlsberg, som bland annat gör ölen med samma namn, Apotekarnes julmust och Pripps Blå, fanns med.

På fredagen meddelar sedermera företaget att man sålt sin verksamhet i Ryssland.

”Undertecknandet av avtalet att sälja den ryska verksamheten är en väldigt viktig milstolpe i den högst komplexa separations och försäljningsprocessen”, säger Carlsbergs vd, Cees ’t Hart i ett pressmeddelande.

Försäljningen måste nu godkännas av den ryska regeringskommissionen innan den går igenom, detta i enlighet med rysk lag.

ANNONS

Det är ännu inte känt vem köparen är.

LÄS MER:Här är bolagen som fortfarande är verksamma i Ryssland

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS