Bil har kört in i uteservering – flera svårt skadade

En bil har kört in i en uteservering vid McDonald’s i Salzburg. Åtta personer har skadats, varav tre allvarligt, enligt lokala medier. Ett barn finns bland de svårt skadade. Polisen utgår från att det rör sig om en olycka.

ANNONS
|

Vid 17.30 sladdade en personbil över gångbanan och rakt in i en uteservering i Salzburg, rapporterar Salzburg24. Flera personer träffades av fordonet. Uteserveringen ligger i anslutning till en McDonald’s-restaurang.

Enligt de senaste uppgifterna har åtta människor skadats, varav tre allvarligt. I två fall kan man inte utesluta att skadorna är livshotande. Bland de allvarligt skadade finns en kvinna och hennes barn. Även föraren, som enligt Kronen Zeitung är en äldre man, har skadats. Tidningen skriver att han förlorade kontrollen över fordonet, en Mercedes-SUV. I bilen ska även hans fru ha suttit.

En stor insats pågick på platsen, och två ambulanshelikoptrar och flera ambulansbilar var inkopplade. Gatan spärrades av i flera timmar eftersom stora mängder gas läckte från bilen.

ANNONS

I nuläget utgår polisen från att det är en olyckshändelse.

ANNONS