Testamentet avslöjar att han har överlämnat en majoritetsandel i familjens holdingbolag Fininvest till sina två äldsta barn, Marina och Pier Silvio.
Testamentet avslöjar att han har överlämnat en majoritetsandel i familjens holdingbolag Fininvest till sina två äldsta barn, Marina och Pier Silvio. Bild: Antonio Calanni

Berlusconis två äldsta barn får majoriteten av tillgångarna

Efter många veckors spekulation är det officiellt. Italiens bortgångna före detta premiärminister lämnar sitt imperium till sina två äldsta barn.

ANNONS
|

Sen Italiens före detta premiärminister Silvio Berlusconi dog i sviterna av leukemi den 12 juni har det spekulerats i vem av barnen som kommer att få ta över hans affärsimperium. För Berlusconi var även, utöver Italiens premiärminister vid tre olika tillfällen, en av Italiens rikaste män med en nettoförmögenhet på drygt 6,8 miljarder dollar.

Under sin livstid samlade han på sig en förmögenhet inom fastigheter, tv, film och sport. En förmögenhet som förvaltades i hans holdingbolag Fininvest.

När hans testamente nu har offentliggjorts så står det klart att han har överlämnat en majoritetsandel av holdingbolaget till sina två äldsta barn, Marina och Pier Silvio.

ANNONS

Förmögenheten delas inte lika mellan barnen

Berlusconi lämnade efter sig fem barn från två olika äktenskap, varav Marina och Pier Silvio från hans första äktenskap och barnen Barbara, Eleonora och Luigi från hans andra.

Marina och Pier Silvio är de enda av barnen som är aktiva inom familjeföretaget och har haft chefsroller i koncernen sedan början av 1990-talet.

Hans tre yngsta barn tilldelas en andel i bolaget på cirka 8 procent.

Testamentet avslöjade även, utöver hans andel i Fininvest, att Berlusconi lämnar 60 procent av sina andra egendomar, så som fastigheter och konstverk, till sina två äldsta barn medan de tre yngre får dela på återstående 40 procent.

Lämnar 100 miljoner euro till sin ”fru”

Testamentet visar även att Berlusconi lämnar 100 miljoner euro till sin 53 år yngre flickvän Marta Fascina. Fascina och Berlusconi var aldrig officiellt gifta men på sin dödsbädd så refererade han till henne som sin fru.

I testamentet låg det även ett handskrivet brev till flickvännen där det stod "Oavsett belopp, var beredd. De kommer att säga att det är för mycket eller inte tillräckligt. Aldrig att det är rätt.”, rapporterar Reuters.

Han lämnade även 100 miljoner euro till sin yngre bror Paolo.

Till sist lämnade han 30 miljoner euro till Marcello Dell'Utri, en god vän från sin universitetstid som även kom att bli en av hans medhjälpare. Dell'Utri avtjänade tid i fängelse efter att han dömdes för maffiasamverkan 2014.

ANNONS
ANNONS