Duvhonan New Kim såldes för rekordsumman 1,6 miljoner euro i Belgien under söndagen.
Duvhonan New Kim såldes för rekordsumman 1,6 miljoner euro i Belgien under söndagen. Bild: Francisco Seco/AP/TT

Belgisk tävlingsduva såldes för rekordsumma

ANNONS

Den tvååriga tävlingsduvan New Kim har slagit världsrekord efter att ha sålts för en imponerade summa. De nya ägarna, som är från Kina, fick betala 1,6 miljoner euro (närmare 16,5 miljoner kronor) för att fågeln skulle bli deras.

– Den här rekordsumman är helt overklig eftersom det är en hona. Normalt är hanen värd mer eftersom de kan producera mer avkomma, säger Nikolaas Gyselbrecht, vd och grundare till auktionhuset Pipa som sålde duvan.

– Det enda jag kan säga är att vi befinner oss i ett chocktillstånd, säger Kurt Van de Wouwer, som fött upp rekordduvan.

Det tidigare toppnoteringen för den dyraste sålda duvan låg på över 1,25 miljoner euro (närmare 13 miljoner kronor). Priserna på tävlingsduvor har stigit efter ett ökat intresse för långdistanstävlingar i Kina.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS