Bild: Wikimedia Commons
Bild: Wikimedia Commons

Australiensare och amerikan kidnappade i Kabul under vapenhot

Två professorer vid American University of Afghanistan, en australiensisk och en amerikansk, kidnappades i söndags kväll under vapenhot rapporterar Reuters. –Vi fortsätter att avråda australiensare att resa till Afghanistan på grund av den extremt farliga situationen, säger Australiens utrikesdepartement i ett uttalande.

ANNONS
|

Afghanska myndigheter letar just nuefter en australiensare och en amerikan, bägge kidnappade under vapenhot i Kabul. De var båda professorer vid American University of Afghanistan, skriver ABC News.

Bortförda av beväpnade män

Enligt CNNfärdades männen i bil längs en väg nära universitetet när minst två beväpnade män stoppade bilen. BBC rapporterar att kidnapparna bar den lokala arméstyrkans uniformer.En av kidnapparna krossade ett bilfönster med sitt vapen och förde med sig de bägge professorerna. En chaufför och en livvakt lämnades oskadda i bilen.

Enligt ABC har Kabuls polischefbekräftat kidnappningen, vilket även Australiens ambassad i Kabul gör. Det amerikanska utrikesdepartementet säger i ett uttalande att de är medvetna om incidenten, men har ingen information att ge ut.

ANNONS

Avråder att resasjälva

Kidnappning är ett känt problem i Kabul. I juni blev en indisk hjälparbetare kidnappad i Kabul och släppt månaden senare. Isamma område som för helgens kidnappningblev en tysk och en holländare kidnappade vid separata tillfällen förra året.

I juni började afghanska polisen råda utlänningar i huvudstaden att resa med vakter, alternativt stanna i hemmet.

American University of Afghanistan är landets största privata, ideella universitet, med mer än 1700 studenter.

ANNONS