Attackerna i Paris

ANNONS
|

Islamiska staten har tagit på sig terrorattackerna som skedde i Paris i fredags kväll.

Hittills har 129 personer dödats och 352 skadats, varav 42 är i fortsatt kritiskt tillstånd.

Attacken ska ha utförts av tre olika terroristceller som sannolikt var koordinerade.

Sju gärningsmän dödades vid attentaten. Sex av dem detonerade sina bombbälten när polisen öppnade eld mot dem.

Sju personer har gripits i Belgien och sex i Frankrike, med kopplingar till attackerna.

En av de sju terrorister som dödats i attacken är en 20-årig man som inte är namngiven än. Han sprängde sig själv vid Stade de France och var fransk medborgare boende i Belgien.

ANNONS

Tre av terroristerna som dog i attackerna har identifierats. Den franska medborgaren Ismaël Omar Mostefaï, 29, år, var boende utanför Paris. Han sprängde sig själv på Bataclan och ska ha kända kopplingar till islamistiska extremister.

Ahmed Almuhamad, 25 år, sprängde sig själv vid arenan Stade de France. Hans pass ska ha hittats bredvid kroppen, enligt flera europeiska medier.

Tre bröder är misstänkta för inblandning i terrorattentaten. De är fransmän boende i Belgien.

En av bröderna, Ibrahim Abdeslam, 31 år, sprängde sig själv vid en självmordsattack på restaurang Le Comptoir Voltaire. Han är fransk medborgare boende i Belgien.

En annan av bröderna Abdeslam greps i Molenbeek Saint-Jean under lördagen. Även han är fransk medborgare och bor i Belgien.

Den sista av de tre, Salah Abdeslam, 26, jagas nu internationellt efter att polisen gått ut med hans namn och bild. Beskrivs som farlig och tros ha varit delaktig i terrordåden i Paris.

Frankrike har bombat IS-fästen i staden Raqqa i Syrien. Minst 10 stridsplan släppte på söndagen 20 bomber.

En fjärde självmordsbombare som var inne i konsertlokalen Bataclan har identifierats. Han heter Sam och kommer från Parisförorten Bobigny.

ANNONS