55 vakter skadade - landsgräns stormades

5 spanska och 50 marockanska gränsvakter har skadat sig i samband med att över tusen migranter stormade den spanska gränsen, rapporterar AP.

ANNONS
|

Det var tidigt på söndagen som gränsen vid den spanska staden och exklaven Ceuta stormades av över tusen migranter. Flera av de försökte att ta sig över det sex meter höga gränsstängslet, rapporterar AP.

Enligt en regional talesperson har 50 marockanska och fem spanska gränsvakter skadats i samband med ett den stora gruppen försökte ta sig över gränsen. Talespersonen uppger att två personer lyckades ta sig över stängslet, men att dessa skadades i samband med det. De vårdas nu på sjukhus.

Tidigare försök

För bara drygt en månad sedan lyckades över 400 migranter ta sig över samma gränsstängsel.

Under söndagen lyckades 100 personer klättra upp stängslet, men samtliga kunde av dem kunde stoppas.

ANNONS

Spanien har två exklaver i Marocko, Ceuta och Melilla, som oftast drar till sig stora migrantströmmar. I vissa fall försökte man alltså att klättra över stängsel, och i andra försöker man rent av simma över havet som skiljer den afrikanska kontinenten från Spanien.

Fjolåret var det dödligaste året någonsin för migranter vid medelhavet. Siffra sträckte sig så högt som nästan 5000 dödsfall, skriver Reuters.

ANNONS