224 dött i mexikanskt skalv

En jordbävning i storleksordningen 7,1 har drabbat Mexiko under tisdagen. Byggnader kollapsar och mexikanska medier visar bilder på stor förödelse och rök som stiger upp från hus. 224 människor har bekräftats döda.

ANNONS
|

En jordbävning med magnituden 7,1 har slagit till mot Mexiko under tisdagseftermiddagen, lokal tid. Jordbävningens centrum ligger i staden Raboso, 123 kilometer sydost om Mexiko City.

Skalvet inträffade bara timmar efter en jordbävningsövning som hölls eftersom det är årsdagen för det omfattande jordskalvet 1985 då minst 10 000 människor dog.

BBC rapporterar om människor som är fast i kollapsande hus. Antalet dödsoffer har stigit till 224, säger inrikesminister Miguel Ángel Osorio Chong enligt Reuters.

21 av de döda är barn som dog när deras skola kollapsade.

Borgmästaren i delstaten Morelos uppger att bara i hans delstat har drygt 40 personer dött. Räddningstjänst, polis och militär söker febrilt efter personer som kan finnas kvar i rasmassorna.

ANNONS

Ett tjugotal byggnader har dessutom kollapsat i Mexico city. Där har 30 personer bekräftats döda under timmarna efter skalvet. Människor i huvudstaden uppmanas av borgmästaren att använda Facebook safety check för att meddela anhöriga att de är i livet.

Det är mindre än en månad sedan Mexiko råkade ut för ett skalv senast. Den gången miste98 människor livet.

Mexikos president har meddelat att han är på väg till huvudstaden för att få en överblick av situationen.

ANNONS