21-åring dog i trafikolycka - spelade Pokémon Go

Polisen på Nordjylland larmades till en olycka efter att en man kört in i ett träd med lastbil. På platsen konstaterades mannen död och att spelet Pokémon Go fortfarande var igång på hans mobiltelefon.

ANNONS
|

Pokémon Go har krävt sitt första nordiskadödsfall. Klockan 05.16 på torsdagsmorgonen larmades dansk polis till en olycka dären man kört in ett träd utanförortenNørager, strax söder om Ålborg, skriver de i ett pressmeddelande.

- Förbipasserande la märke till en mindre skåpbil med stängd förarhytt, som hade kört in i ett träd. De konstaterade att föraren var fastklämd och inte vid liv efter olyckan, skriver Bent Højgaard, vid Nordjyllandspolisen.

Pokémon Go var påslaget

Polis och räddningstjänst anlände till platsen tillsammans med ambulans och spärrade av vägen. Polisen berättar att när de kom till platsen så var spelet fortfarande igång påmannens mobiltelefon. Hur spelet påverkade olyckan är svårt att säga.

ANNONS

- Spelet var på när vi hittade telefonen, men vi kan såklart inte med säkerhet säga att han spelade vid olyckstillfället, men vi kan inte heller utesluta det, säger polisenJørn Kresten Nielsen till Ekstrabladet.

Enligt polisen kommer det vara svårt med konkreta bevis.

- Jag tror tyvärr inte att vi kommer närmare svaret än så. Om det överhvuudtaget går att få reda på om det skett någon aktivitet i spelet på en viss tidspunkt, så är det inte säkert att det var just då olyckan inträffade, sägerJørn Kresten Nielsen.

Den döda mannen identifierades som en 21-åring med hemvist i Århus.Anhöriga är enligt polisen på Nordjylland underrättade.

ANNONS