18-åring sköt polis till döds i Philadelphia

En 18-åring har gripits efter dödsskjutningen av en polis i Philadelphia, USA, på lördagskvällen, rapporterar AP. Enligt uppgifter från platsen ska han dessutom ha försökt råna polisen när denne låg döende på marken.

ANNONS
|

Det var strax efter sju på lördagskvällen som en universitetspolis sköts till döds i närheten av Temple University i Philadelphia, skriver AP.

På söndagen var hela staden i chock.

”Denna förlust lämnar ett enormt hål i alla våra hjärtan. Han var en far, en make, en son, en kollega och en vän.”, sade Jennifer Griffin, vice president på universitet i ett uttalande.

Nu har en 18-åring gripits som är misstänkt för en rad brott, däribland mord, mord av polis och vapenbrott. Men även rån då han ska ha försökt ta polismannens pistol och gått igenom hans fickor medan denne låg döende på marken.

ANNONS

Efteråt ska 18-åringen beväpnat ha stulit en bil, varför han också är misstänkt för bilrån.

För lätt att få skjutvapen enligt åklagaren

Efter ännu en dödlig skjutning i mötet mellan polis och medborgare i USA vände sig Philadelphias distriktsåklagare Larry Krasner till politikerna i landet.

– Än en gång uppmanar jag statliga och federala lagstiftare att tillämpa samma brådska för att ta itu med det obscena utbudet och tillgängligheten av skjutvapen i våra samhällen, som berövar människor deras liv, framtid och friheter på ett sätt som ingen annan rik nation i fredstid tolererar.

Pennsylvanias guvernör Josh Shapiro begärde att alla flaggor på offentliga byggnader i USA skulle sänkas till halvstång efter händelsen.

LÄS MER:Masskjutningen i Monterey Park – detta har hänt

LÄS MER:Sex dödade i skjutning i USA

LÄS MER:Republikan misstänks för skjutning mot demokrater

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS