Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Villa Papyrus är såld

MÖLNDAL: Företaget Forever Living Products köper Villa Papyrus för 24 miljoner kronor. Företaget, vars verksamhet baseras på kroppsvårdsprodukter, ska använda slottet till huvudkontor.
- Egentligen är köpet inte helt klart förrän den 2 september så helst vill jag vänta med att kommentera affären till dess. Vad jag kan säga nu är att vår ambition är att bevara och även återställa slottsmiljön, säger Åsa Keim, marknadschef på företagets skandinaviska huvudkontor.
Ivern att gå ut med husaffären innan den är i hamn är större hos Patrik Karlsson (s), ordförande i planeringsutskottet.
- Först köper Mary Kay den första tomten på Jolen och kort därefter köper Forever Living Products AB Villa Papyrus. Det innebär att Mölndal nu får sitt andra företag på kort tid som jobbar med att ge människor ett skönare och rikare liv. Mary Kay skriver att man funnit källan till evig ungdom och Forever Living lovar berika våra liv så de blir långa och härliga. Kanske måste ordföranden i vård- och omsorg, Ralf Lorentzon, fundera på framtidens äldreomsorg? skriver Patrik Karlsson i sitt nyhetsbrev.
Det är dock inte kommunen som säljer huset. Ägare till Villa Papyrus är en minnesfond för personalen på bruket. Fondens styrelse, som består av representanter från fack och arbetsgivare från Klippan AB, ville helst att kommunen skulle köpa fastigheten på grund av det industrihistoriska värdet. Men kommunen ansåg att utgångspriset på 30 miljoner låg på tok för högt. Mer än tio miljoner ville man inte betala, trots att hela Papyrus område finns med i kommunens kulturmiljövårdprogram. Däremot finns det inget lagstadgat skydd för huset
"Fantastisk miljö"
När det nu säljs för 24 miljoner är det för den unika miljöns skull.
- Det är ju en fantastisk miljö väl värd att bevara. Vi ser Villa Papyrus som en miljö som passar företagets kultur väl. Vi vill ha en välkomnande och öppen miljö där också alla våra återförsäljare kan ha sina kundbesök, säger Åsa Keim.
Forever Living Products AB har ingen produktion i Sverige utan slottet är tänkt att användas till huvudkontor till de 40 anställda som nu jobbar på Kungsgatan i Göteborg. Någon ombyggnad behövs inte eftersom Villa Papyrus har använts som kontor större delen av 1900-talet. Huset byggdes 1870 och är cirka 1 700 kvadratmeter stort. Till fastigheten hör också Tibellska villan på 600 kvadratmeter. Den parklika tomten är över 40 000 kvadratmeter.