Bilden är en arkivbild.
Bilden är en arkivbild.

Våg av bilbränder i natt

Minst nio bilar brann i Västsverige i natt. Flera av bränderna spred sig till andra bilar i närheten.

ANNONS
|

Minst sju bilar har förstörts vid bilbränder i Västra Götaland i natt. Bland annat brann två bilar i Göteborg två gånger om. Något som är ovanligt enligt polisen.

- Det är inte vanligt att de ger sig på samma bil två gånger, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Först brinner det i en bil vid Bergsgårdsgärdet i Hjällbo, men branden hinner självslockna innan räddningstjänst och polis hinner fram.

04.29 larmas polisen på nytt till samma bil. Elden sprider sig till en parkerad bil som står bredvid. Polisen misstänker att någon eller några tänt eld på bilen en gång till.

Även i Frölunda brann en bil två gånger. Vid första tillfället larmades räddningstjänsten om en bilbrand i ett garage.

ANNONS

- Garaget var så rökfyllt att räddningstjänsten fick blåsa ut röken innan de kunde gå in. Det var en fullt utvecklad brand, säger Thomas Fuxborg.

- En bil brann men det var tre bilar i garaget som drabbades, säger Gunnar Skaven, larm och ledningsoperatör på räddningstjänsten i Göteborg.

En dryg timme senare brann samma bil åter igen - trots att räddningstjänsten hade släckt branden och fyllt bilen med skum.

- Tanklocket var uppbrutet, det verkar som att någon åter igen satt eld på bilen, så står det i rapporten, säger Fuxborg.

Är det vanligt att samma bil brinner två gånger?

- Nej, det är inte vanligt att de ger sig på samma bil två gånger.

I Jönköping brinner en bil vid 03.30-tiden i natt. Ytterligare två fordon blir skadade.

Klockan 04.50 brinner det i en bil i Borås, där sprider sig branden vidare till två parkerade bilar. Polisen skriver tre anmälningar gällande skadegörelse genom brand.

- Samtliga bränder är misstänkt anlagda, säger Thomas Fuxborg.

ANNONS

ANNONS