Under söndagsfömiddagen drog regnet in över Göteborg. Mer nederbörd väntas under kvällen.
Under söndagsfömiddagen drog regnet in över Göteborg. Mer nederbörd väntas under kvällen. Bild: Dan-Tage Augustsson

Vädret slår om – mer regn över Göteborg

Mer regn över Göteborg när högtryck övergår till lågtryck. Kallfront västerifrån sänker temperaturen.

ANNONS
|

Ett körfält på E45:an vid Götatunneln har svämmats över i samband med regnet som drog in över Göteborg under söndagsförmiddagen. Och efter ett litet uppehåll väntas mer nederbörd under kvällen.

– Vi har just nu ett område som rört sig in, även åskskurar, som efterhand kommer röra sig österut. Men det kommer komma ett nytt område senare framåt kvällen, säger Moa Hallberg, meteorolog på SMHI.

Kvällens skur, som väntas runt 18-tiden, ska enligt SMHI:s prognoser dra bort senare på kvällen eller under natten mot måndag.

Kommer det komma så mycket vatten att det kan bli översvämningar?

– Det är lokala variationer, men när det kommer mycket vatten under kort tid så finns det risk att svämmar över i någon källare eller liknande, men det är inte säkert, säger Moa Hallberg.

ANNONS

Varningar har utfärdats för andra delar av Sverige som Värmland, Dalarna och Örebro län.

Det högtrycksbetonade vädret som vi har haft den senaste tiden kommer nu att gå över till ett mer lågtrycksbetonat, förklarar Moa Hallberg.

– Det kommer en kallfront västerifrån i samband med ett lågtryck som ligger ute på Nordsjön mellan brittiska öarna och Norge, i samband med det är det en front som drar in svalare luft, säger hon.

LÄS MER:Åskväder drog in över Göteborg

ANNONS