Unga killar knivrånade Coop i Ulricehamn

En Coopbutik i Ulricehamn har blivit rånad på bland annat kontanter. Strax efter rånet grep polisen två killar i 16-årsåldern.
– En av dem försökte springa från patrullen när han skulle kontrolleras, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

ANNONS
|

Polisen har gripit två killar i 16-årsåldern misstänkta för rån mot en Coopbutik i Ulricehamn. Killarna greps i närheten av butiken efter att polisen upptäckt ”personer av intresse”, berättar polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

– En av dem försökte springa från patrullen när han skulle kontrolleras, säger han och fortsätter:

– När han sedan omhändertogs upptäcks omständigheter som gör att han kan knytas till rånet.

Det var en väktare som larmade polisen om rånet vid halv nio-tiden i morse, efter att personal i butiken tryckt på överfallslarmet.

Gärningsmännen hotade personalen med kniv och fick med sig kontanter och vad polisen beskriver som gods. Vad det rör sig om framgår inte.

ANNONS

Flera polispatruller tog upp jakten på gärningsmännen och två misstänkta kunde alltså gripas inte långt därefter. Eftersom de är under 18 år kommer vårdnadshavare att kontaktas.

– Men i allt väsentligt får man samma hantering som alla andra från att man är straffmyndig, säger Hans-Jörgen Ostler.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS