Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Ung kvinna skjuten i Falkenberg

Sent på fredagskvällen blev en kvinna i 20-årsåldern skjuten i Falkenberg. Enligt Hallands Nyheter ska vapnet som använts vid skottlossningen varit någon form av automatpistol.
– Det är någon som har ringt på en lägenhetsdörr och när dörren öppnas så har det förekommit en skjutning, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisen, till Hallands Nyheter.

En stor polisinsats inleddes efter att en ung kvinna blivit skjuten i området Arvidstorp i Falkenberg. Polisen larmades om skjutningen strax innan halv tolv på fredagskvällen.

En ung kvinna påträffades då med skottskador inne i en bostad.

– Vi inledde en större insats i området och har gjort förhör och genomfört en teknisk undersökning under natten, säger Johan Ljung, vakthavande befäl på polisen region Väst.

Enligt Hallands Nyheter tog polisen in ett antal personer för förhör under natten, men samtliga har släppts. Skottlossningen ska ha varit riktad mot en bostad.

– Man har skjutit mot en person i en lägenhet. Det är någon som har ringt på en lägenhetsdörr och när dörren öppnas så har det förekommit en skjutning. Mer än så vill jag inte säga, säger Stefan Gustafsson, till Hallands Nyheter.

Var det kvinnan som öppnade dörren?

– Det kan vara så, säger Stefan Gustafsson till tidningen.

Ingen misstänkt gripen

Under lördagsmorgonen hade polisen fortfarande ingen gripen misstänkt för dådet, som rubriceras som försök till mord.

– En teknisk undersökning har genomförts under natten, men vi kommer inte att släppa någon information kring eventuella fynd. Det är så med de här allvarliga våldsbrotten att vi måste begränsa informationen för att den inte ska nå gärningsmännen och på så sätt försvåra vårt arbete, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

Var händer i ärendet nu?

– Vi fortsätter att arbeta med de uppgifter vi har, men vi är givetvis intresserad av eventuella iakttagelser från platsen innan eller efter händelsen. Eftersom det är i ett bostadsområde är det rimligt att tro att det finns folk som kan ha varit ute och rört på sig och sett något. Om det är det så uppmanar vi dem att höra av sig till polisen.

Enligt Stefan Gustafsson har sjukvården bedömt kvinnans skador som lindriga.

– Man kan såklart bli allvarligt skadad även om man blir skjuten i benen, men det är den information jag fått från platsen.

Ett vittne berättar för Aftonbladet att det ska ha hört tre skott följt av en kvinna som skrek.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.