Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Två personer omkom i en allvarlig olycka utanför Bollebygd. Bild: Joakim Eriksson

Två döda i bilolycka utanför Bollebygd

En kvinna i 30-årsåldern och en åttaårig pojke har avlidit efter att ha kraschat med en bil utanför Bollebygd under torsdagskvällen.

Det var vid halv sjutiden under torsdagskvällen som polis och räddningstjänst fick ett larm om en singelolycka i Töllsjö strax utanför Bollebygd, där en personbil hade kört av vägen. Två personer, en kvinna och hennes son, befann sig i bilen som av okänd anledning kört ut i terrängen.

Svår räddningsinsats

Enligt uppgifter till BT ska bilen först ha kraschat in i en telefonstolpe och sedan träffat ett träd. Stolpen gick av och föll därefter över bilen, vilket gjorde att personerna i bilen klämdes fast. När räddningstjänst kom fram till platsen var bilen helt demolerad och en stor insats påbörjades.

– Det var en kaotisk räddningsinsats. De var svårt skadade. Vi försökte få loss dem så fort som möjligt, berättade Niklas Ignell, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund för GP.

"Verkligen en jättetragisk historia"

Efter att räddningstjänst klippt upp bilen gjordes livräddande insatser på platsen, och en ambulanshelikopter skickades dit. Kvinnan och pojken fördes till sjukhus med livshotande skador, men deras liv gick inte att rädda. 

Strax efter midnatt, natten till fredag, bekräftade Thomas Gårner, inre befäl vid polisen i Väst, att de två personer som färdats i bilen avlidit.

– Det rör sig som en kvinna i 30-årsåldern och en åttaårig pojke. Det är verkligen en jättetragisk historia, säger Thomas Gårner och meddelar att deras anhöriga är underrättade. 

Bilen tas i beslag

Under fredagsmorgonen uppger polisens presstalesperson Thomas Gårner att det inte finns någon misstanke om brott i nuläget. 

– Bilen kommer att tas i beslag för teknisk utredning, vilket är brukligt när det handlar om en olycka med dödlig utgång, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.