Två bränder i Skaraborgsområdet

Två bränder bröt ut i Skaraborgsområdet vid lunchtid på söndagen. En villabrand i Tidaholm och en brand i en spannmålssilo i Töreboda. Det finns inga rapporter om några personskador.

ANNONS
|

Vid 12.24 på söndagen fick räddningstjänsten larm om en brand i en ladugård utanför Töreboda. På plats kunde man konstatera att det inte var fara för några djur eller människor.

– Det handlar om en spannmålstork där vi har en glödbrand, säger Anders Olsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Östra Skaraborg.

Enligt Olsson ska det i nuläget inte finnas någon risk för att branden ska sprida sig.

– Nej, det är inkapslat i en silo så som det ser ut just nu så finns det ingen spridningsrisk, säger han.

Att branden är inkapslad gör också att den blir svårsläckt. Enligt räddningstjänsten kommer man att behöva tömma silon för att kunna släcka glödbranden.

ANNONS

Larmades om villabrand

Vid 12.40, en kvart efter att larmet om branden i Töreboda, började det brinna i en villa i Tidaholm.

– Branden har startat i köket, troligtvis vid spisen, säger Ola Jakobsson, stabsbrandmästare vid Samhällskydd mellersta Skaraborg.

En räddningsstyrka från Tidaholm och en tankbil från Falköping beordrades till platsen. En halvtimme efter larmet var branden släckt.

Det finns inga rapporter om några personskador.

– Vi håller på att bryta upp på vissa ställen för att se så att branden inte spridit sig i konstruktionen. Det är skapligt lugnt på platsen, säger Ola Jakobsson.

Enligt Jakobsson kommer räddningstjänsten vara kvar på plats i en dryg timme för eftersläckningsarbete.

ANNONS