Tre bilar och lastbil i krock på väg 26

Tre bilar och en lastbil har krockat på väg 26 i Falköpings kommun. Räddningstjänsten behövde klippa ut en person ur ett av fordonen.
– Skadeläget är oklart, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

ANNONS
|

Klockan var 17.36 var larmet om en trafikolycka på väg 26 nära Borgunda i Falköpings kommun kom.

– Det är tre bilar och en lastbil som har krockat, räddningstjänsten är där och tar ut en person ur ett av fordonen, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Räddningstjänsten fick klippa ut en person som var fastklämd i en av personbilarna. Denne fördes sedan till sjukhus med ambulans. Ytterligare tre personer ska ha fått lindriga skador. Sammanlagt färdades sex personer i de inblandade fordonen.

– Vägen är helt avstängd i båda riktningar men vi kommer nog att kunna öppna upp ett körfält ganska snart. Det kommer vara en besvärlig trafiksituation på platsen hela kvällen. Lastbilen ligger i diket och kommer att behöva bärgas, säger räddningschefen Roger Almgren vid 18.30.

ANNONS

Personen som fick klippas ut ur sin personbil var vid medvetande men polisen har inga närmare uppgifter om skadeläget.

– Det kommer utredas som trafikbrott. Det ska ha skett i samband med en omkörning och lastbilen ska ha snuddat flera personbilar. Men det kommer bli en utredning om vad som hänt exakt, säger Anna Göransson.

Det kan bli aktuellt att trafik kommer att ledas om runt olyckan.

ANNONS