Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Svårsläckt brand i Marstrandsvilla

Räddningstjänsten var på plats med flera enheter på Marstrandsön där en villa brann på söndagsmorgonen. En granne ska ha sett röken och slagit larm om branden som befaras ta timmar att släcka.

Larmet om en misstänkt villabrand kom till SOS strax innan klockan 07 på söndagsmorgonen. Det ska ha varit en granne som såg röken från håll och slog larm. Kort därefter fanns en första styrka på plats och man gick in med rökdykare i villan.

En dryg halvtimme efter larmet fanns totalt sex enheter på plats, enligt Daniel Svensmark vid räddningstjänsten Storgöteborg. Dessa har tagit sig via färja till ön.

Husets ägare ska man inom kort ha lyckats få tag på och denne ska ha bekräftat att huset stod tomt.

– Det rör sig om en konstruktionsbrand vilket innebär att det brinner i själva fastigheten och inte i möblemang till exempel. Vi beräknar att det kommer ta timmar att släcka, säger Svensmark vid 07.30-tiden.

Det är i nuläget inte fastställt hur branden startade, men enligt uppgifter från brandkår till polis rör det sig troligtvis om ett elfel.

– Vi har varit på plats och i nuläget ser det ut att på sin höjd landa i en anmälan om brand utan misstanke om brott, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen Region Väst.

– Det verkar inte vara så illa som man först befarade.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.