En pappa blev så arg på sin sons datorspelande att han sköt sönder datorn. Personen på bilden har inget med händelsen att göra. (Arkivbild.)
En pappa blev så arg på sin sons datorspelande att han sköt sönder datorn. Personen på bilden har inget med händelsen att göra. (Arkivbild.) Bild: Lise Åserud

Sonen spelade för länge – pappan sköt sönder datorn

Polisen fick på torsdagen rycka ut till en familj i Grästorp, där en pappa blev så arg på sin sons datorspelande att han tog med sig datorn ut i trädgården och sköt sönder den.

ANNONS
|

Larmet kom in vid 19-tiden på torsdagskvällen. Polisen är förtegen om vem som ringde in larmet.

– Det förtäljer inte historien. Men det kom in som ett misstänkt brott mot vapenlagen, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Väl på plats fick patrullen höra att familjens son spelat dator i sådan utsträckning att han försovit sig till skolan. Detta gjorde hans pappa så arg att han tog med sig datorn ut i trädgården och sköt sönder den med ett hagelgevär.

Pappan hade vapenlicens för geväret

– Vi kom alltså till platsen för att kontrollera om pappan hade licens för sitt vapen, men väl på plats visade det sig handla om något annat, säger Hans-Jörgen Ostler.

ANNONS

Efter kontroll kunde polispatrullen konstatera att pappan hade vapenlicens för hagelgeväret.

Men är det verkligen tillåtet att skjuta med skarpladdat vapen i tättbebyggt område?

– Nu vet vi inte hur det ser ut där familjen bor. Det finns säkert lokala regelverk kring detta, men vad jag kan se så lämnade patrullen utan några åtgärder i det här ärendet, säger Hans-Jörgen Ostler.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS