Snö i Västsverige – trots att mars snart är slut

Mars börjar lida mot sitt slut och många västsvenskar har kanske längtat efter vårsolen - men de får vänta lite till. Under eftermiddagen och kvällen väntas snö på flera platser i regionen.

ANNONS
|

– Vi ser här över framför allt de västra delarna av Götaland att det är snöbyar som har bildats under eftermiddagen. De kan vara tidvis ganska kraftiga när de passerar, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

Snön förväntas falla på flera platser runt om i regionen.

– När vi kollar just nu så är det norr om Göteborg och sedan upp via Uddevalla, Bohuslän och Dalsland. Men även om vi kollar innanför Göteborg in mot Borås och Jönköping. Så det är ett ganska stort området där vi har de där snöbyarna, säger Linus Karlsson.

För tillfället är det plusgrader på marken, vilket gör att snön inte lägger sig. Men om den smälter och inte hinner avdunsta i samband med att det blir kyligare framåt kvällen och natten kan det bli halt.

ANNONS

– Det kan ju ställa till det lokalt, säger Linus Karlsson.

De största snömängderna har uppmätts omkring Uddevalla, upp mot en centimeter. Ingen snö har dock lagt sig på vägarna.

Snöfallet över Göteborg blir inte långvarigt, utan kommer bara att passera staden.

– Jag ser ju inte att det blir några större mängder av det där. Det har redan börjat klarna upp över norra Västra Götaland och Bohuslän. Det kommer fortsätta klarna upp under kvällen och natten, säger Angelika Lundberg, meteorolog på SMHI.

ANNONS