Polisjakt efter A-traktor i natt

En A-traktor-förare försökte fly från polisen i natt under en biljakt. Personen körde stundtals mot trafiken och i 140 kilometer i timmen. Fyra personer övergav sedan fordonet, men ingen har gripits.

ANNONS
|

Klockan var 01.18 när polisen försökte stoppa ett fordon vid Nösnäsmotet på väg 160 i Stenungsunds kommun. Föraren stannade inte, utan försökte fly från polispatrullen som följde efter.

– Det gick i varje fall upp 140 kilometer i timmen, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson.

Fordonet, som polisen beskriver som en A-traktor, körde även mot trafiken vid något tillfälle. En A-traktor är vanligtvis en ombyggd bil där man har modifierat fordonet så det inte ska kunna köra snabbare än 30 kilometer i timmen.

– Det är som att jämföra med en trimmad moped. A-traktorer är bilar som byggs om för att gå långsammare och bygger man då tillbaka den så blir det ju en bil. Men den är typgodkänd som en A-traktor, säger Hans-Jörgen Ostler.

ANNONS

Jakten gick vidare över Tjörnbron och till slut tog det stopp vid en skola på ön. Där övergav föraren och flera passagerare fordonet sprang fyra personer från fordonet. Polisen sökte med bland annat hundar men hittade varken förare eller passagerare. De tog A-traktorn i beslag.

– Där finns det en ägare registrerad så det finns information att gå på, säger Hans-Jörgen Ostler.

Polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik, ej stannat på polismanstecken och smitning från trafikolycka.

ANNONS