Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Polis somnade vid ratten – åtalas för vårdslöshet

En polis åtalas för vårdslöshet i trafik efter att hon kört in i ett vägräcke på E6 i somras. Efter olyckan körde hon vidare. Till polisens ledningscentral sa hon att hon somnat vid ratten – något hon nu nekar till.
– I min värld gjorde jag inte det, säger polisen i förhör.

Det var i början av augusti i år som kvinnan, som arbetar som polis, körde in i ett vägräcke i höjd med Kodemotet på E6.

I förhör berättar hon att hon var på väg till sitt sommarställe och lyssnade på musik i bilen.

I höjd med Kode började hon känna sig trött och öppnade rutorna. Hon bestämde sig för att köra av i Jörlanda för en bensträckare. Men så långt hann hon inte.

Började blinka kraftigt

Hon berättar i förhör att hon började blinka kraftigare för att försöka hålla sig vaken. Sedan körde hon in i vägräcket.

Ett vittne till olyckan berättar i förhör med polisen att han såg en bil köra in i vägräcket och "gled" flera meter.

Kvinnan körde sedan vidare – och ringde sin man. Även han polis.

I förhör med sina poliskollegor berättar hon att hon blev "fruktansvärt chockad" av olyckan och att det var anledningen till att hon inte stannade och ringde polisens ledningscentral.

"Hade en fryst blick"

Efter att kvinnan kört in i vägräcket ska bilen bakom och två till tvingats bromsa in kraftigt, varav en bil fick sladd, berättar en man som blev vittne till olyckan.

– Jag körde sen om kvinnan, tog registreringsnumret på bilen och såg skadorna på bilen. Jag ville kolla till kvinnan så jag körde sen bredvid henne och såg då att hon hade en fryst blick framåt, det berodde säkert på att hon var chockad av händelsen, säger vittnet i förhör.

Kvinnan åkte in till en mack, dit även vittnet tog sig medan han ringde polisens ledningscentral.

Nekar till brott

I ledningscentralens inspelade samtal ska man höra kvinnan säga att hon tror hon somnat. Men i förhör med sina poliskollegor säger hon "i min värld gjorde jag inte det".

Kvinnan åtalas nu för vårdslöshet i trafik, men nekar till brott. Ingen ska ha blivit skadad i samband med olyckan. Det blev dock bucklor på bilen som kvinnan själv körde.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.