Polis avlossade vapen efter biljakt – tre gripna

En biljakt slutade med att en polis avfyrade sitt vapen under söndagskvällen. Tre personer är nu misstänkta för en rad olika brott.

ANNONS
|

Det var precis innan 18.30 i Karlsborg som polisen upptäckte tre personer som var misstänkta för en motorcykelstöld. Personerna satt i ett fordon och försökte då fly från platsen.

– Ett förföljande av aktuellt fordon initieras. Under förföljandet kastar personerna föremål mot efterföljande polisbilar, säger Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen.

Jakten gick mot sitt slut på ett fält utanför Skara och i samband med att fordonet skulle stannas så avlossade en polis sitt tjänstevapen.

– Ingen skadades till följd av gripandet. De tre personerna är gripna för stöld, grovt blåljussabotage och grov vårdslöshet i trafik. Men sen kan det tillkomma rubricering i efterhand, säger Martin Hallberg.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS