Naturreservatet vid Rådasjön invigs i dag

ANNONS
|

Gästerna har på olika sätt medverkat i reservatets bildande och skötsel eller är representanter för föreningar i området.

- Att så många anmält sig till invigningen visar att området ligger många varmt om hjärtat, säger miljösamordnare Karin Meyer i Härryda kommun.

Rådasjöns naturreservat omfattar Rådasjön med omgivningar och ligger mellan Mölndal och Mölnlycke. Det är ett kommunalt reservat med syfte att bevara och utveckla områdets biologiska värden, den kulturhistoriska miljön samt områdets möjligheter till friluftsliv och naturupplevelser.

Programmet startar klockan 11.00 med invigningsceremoni av Ing-Mari Samuelsson, kommunalråd i Härryda kommun samt Hans Bergfelt, kommunalråd i Mölndals stad.

Därefter kommer två föreläsningar. Karin Meyer berättar om vad som gör området kring Rådasjön så intressant. Författaren Ulf Erixon berättar om några händelser och människor från dåtidens Råda.

ANNONS

Visa positiva effekter

Efter lunch på Råda säteri avslutas dagen med visning på halvön Labbera där exempel på skötselinsatser, kulturhistoriska platser och värdefulla naturmiljöer presenteras.

- Det är roligt att kunna få visa på de positiva effekter som naturreservatet har gett området runt Rådasjön, säger Karin Meyer.

- Vi jobbar just nu för att höja naturvärdena ytterligare genom de skötselinsatser som pågår och att öka tillgängligheten i området. Nya informationstavlor kommer att sättas upp vid entréer till reservatet och en informationsfolder har nyligen tagits fram.

ANNONS