Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Närmare 30 rutor krossade på Uddevallas stadshus

Vågen av skadegörelse fortsätter i Uddevalla. Under natten har kommunhuset drabbats av omfattande skadegörelse, där upp emot 30 rutor har krossats.

– Cirka 28–30 rutor är krossade. Det har skett under natten. Polis har varit på plats för att säkra spår, säger Jonni Andersson, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Uddevalla.

Skadegörelsen under natten mot fredagen är bara den senaste i en lång rad med olika fall av skadegörelse som drabbat olika offentliga byggnader och fordon i Uddevalla. Det har bland annat handlat om förstörda kommunbilar i Hovhult, brand på Västerskolan och på Fasseröds förskola, klotter och flera krossade rutor. Så sent som under torsdagskvällen brann det på Dalaberg. Även stadshuset har utsatts tidigare.

– Vid något tillfälle har det varit tidigare, för nån vecka sedan. Då var det också trasiga rutor men inte i den omfattning som nu, säger Jonni Andersson.

Det är i nuläget oklart hur eller om de olika skadegörelsefallen hänger ihop. Polisen har i nuläget ingen misstänkt för den gångna nattens skadegörelse.

– Vi jobbar på att få fram någon misstänkt men i nuläget har vi inte det, säger Jonni Andersson.

– Jag är förbannad, säger Björn Segelod, säkerhetschef på Uddevalla kommun.

Hur mycket fredagsnattens skadegörelse kommer att kosta vet han inte i nuläget, men konstaterar att det kommer att bli dyrt. Han vet heller inte hur stora summor den tidigare skadegörelsen uppgår till. Klart är att det kommer att belasta kommunens ekonomi.

– Kommuner eller företag har ofta självrisker som gör att vi får ta pengar direkt ur driften.

Vilka åtgärder tänker ni vidta efter det här?

– Jag vill inte svara på det. De eventuella planer vi har vill vi inte att ni skriver om. Vi kommer använda vår ronderande väktare på något sätt, så mycket kan jag säga.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.