Mordmisstänkta "hammarkvinnan" erkänner

Den 47-åriga "hammarkvinnan" har suttit häktad för mord på en 73-årig kvinna i Kungsbacka - som hon nu erkänner att hon dödat. – Men hon förnekar att hon ska ha haft uppsåt att döda, säger Cecilia Bergsten vid polisen i Halland.

ANNONS
|

Den 47-åriga kvinna som suttit häktad misstänkt för mordet på en äldre kvinna i Kungsbacka har erkänt.

–Kvinnan erkänner de faktiska omständigheterna. Men hon förnekar att hon ska ha haft uppsåt att döda. Fler detaljer än så vill jag inte lämna i nuläget eftersom mycket utredningsarbete återstår, säger Cecilia Bergstén, chef vid polisens avdelning för grova brott i Halland.

Erkännandet kom i samband med förhör i slutet av förra veckan.

Den misstänkta kvinnan har en släktrelation med offret.

Orsakade kaos på E6

Den misstänkta kvinnan greps när orsakade hon tumult på E6. Efter en vansinnesfärd ska hon ha krockat med en annan bil och därefter jagat en person med en hammare i högsta hugg.

ANNONS

När polisen kom till platsen togs kvinnan om hand om och kördes för att få psykiatrisk vård.

Två dagar senare hittades en 73-årig kvinna död vid sitt hem i ett område i Kungsbacka.

Omfattande psykiatrisk undersökning

Enligt den mordmisstänkta kvinnans advokat, Jan Breikss, väntar nu en omfattande rättspsykiatrisk undersökning.

– Hon erkänner som sagt de faktiska omständigheterna. Men den rättspsykiatriska undersökningen beräknas ta omkring fyra veckor. Sedan ska hennes erkännande vinna stöd i utredningen också,säger han.

– Vi kommer nu att fortsätta med förhör och den kriminaltekniska undersökningen. Det kan tid, för det är ett ganska omfattande arbete, säger Cecilia Bergstén.

ANNONS